Kraft Yaşetturuz
Pablo Bira - Kraft Yaşetturuz

Hakkımızda

Pablo Bira, 2017 yılında Bodrumda Kraft bira üretimine başlayan genç ve dinamik bir firmadır. Pablo markası, kurucumuz Mustafa Yavaş’ın çok sevdiği ve adını ölümsüzleştirmek istediği köpeğinin isminden alınmıştır.

DAHA FAZLA

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Telefon

0252 316 22 37

E-posta

info@pablobira.com

Adres

Konacık Mah. Gazi Mustafa Akça Sok. No:3/2 Bodrum/Muğla

, Üretim - Pablo Bira - Kraft Yaşetturuz

ÜRETİM

Pablo Bira - Kraft Yaşetturuz
Pablo Bira - Kraft Yaşetturuz
Pablo Bira - Kraft Yaşetturuz
Pablo Bira - Kraft Yaşetturuz

01. MALT KIRMA

Maltlanmış Buğday/Arpa değirmende kırılarak mayşelemeye hazır hale getirilir.

02. MAYŞELEME

Kırılmış Malt, belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılmış su ile birlikte mayşeleme kazanına aktarılır. Belirli bir süre sabit sıcaklıkta bekletilir. Bu süre içerisinde enzimler nişastayı mayaların tüketebileceği türde bir şekere dönüştürür.
Fermantasyon sırasında mayalar bu şekeri tüketerek alkol üreteceklerdir. Bu sebeple mayşeleme, bira yapımının en önemli aşamalarından biridir.

03. YAĞMURLAMA

Mayşeleme işlemi bittikten sonra şıra, kaynama kazanına aktarılmaya başlanır. Bu sırada tahılda kalacak olan bir miktar şekerin de alınabilmesi ve kaynama hacminin yakalanabilmesi için ilave edilecek su miktarı; yağmurlama yöntemiyle mayşe kazanına eklenir. İşlem bittikten sonra kalan tahıl küspesi, hayvan yemi olarak kullanılmak üzere çiftçilere gönderilir.

/
/

04. KAYNATMA

Kaynama kazanına aktarılan şıra kaynamaya başlar. Bu sırada şerbetçiotu sırasıyla; acılık, lezzet ve aroma için belirli sürelerde eklenir. Şıra 1 saat boyunca kaynatılır.
Şırayı kaynatmanın temel iki sebebi vardır. Birincisi istenmeyen organizmaların yok edilmesi, ikincisi ise şerbetçiotu ve diğer eklentiler (varsa) karakteristik özelliklerinin biraya geçmesi.Ayrıca istediğimiz şeker yoğunluğuna da ulaşmamızı sağlar.


05. SOĞUTMA

Kaynama bittikten sonra şıra, transfer sırasında eşanjör yardımıyla soğutularak fermentere alınır.


06. FERMANTASYON

Soğutularak fermentere alınan şıraya maya eklenir. Ve fermantasyon belirli bir süre içerisinde başlar.
Fermantasyon sırasında mayalar şıra içerisindeki şekeri tüketerek alkol üretirler. Bu sürecin sonunda şıra artık ‘genç bira’ olmuştur.


06. DİNLENME VE KARBONİZASYON

Genç bira -1 dereceye kadar soğutularak dinlendirilir. Bu işlem sayesinde bira içerisindeki maya ve diğer partiküller çöker ve sonrasında da biradan ayrılması sağlanır.
Daha sonra Bira Co2 ile karbonize edilir ve artık dolum için hazırdır.